Report z RC – LRU, Melankoholik, Adam Piaf

Ten večer bych radši nehrál.. Formu jsem necítil už delší dobu, poněvadž přes Vánoce a Silvestra nebylo moc času a chuti ke zkoušení. Takže jsem to načal temnější písničkou V trní. Osvědčila se mi o týden dřív na prvnim Open Micu 2010 v RedRoomu, ale v RC to nějak nefungovalo.. Novinka Hvězda Jihu zrovna tak. Nějak se mi to tam nepodařilo dostat. Teprve při Podsvětí jsem se trochu uklidnil, jelikož tu písničku dobře znám a vim, co můžu a co ne.. Stejně tak M III snad zněla fajn. Hlavně konec. Když hrajete set o 4 skladbách, z čehož první dvě nejsou aspoň ani 100%, je to prostě špatnej set. Špatná reklama.. taky nebyla žádná odezva.. (krom Kyuby teda. Díky! :c)

Abysme trochu zpestřili line-up, tak po mě do strun hrábnul anglicky zpívající Adam Piaf. Jeho písničky mi nepřijdou nijak špatný. Je to prostě normální indie-folk :c) Adam si k hraní přizval cellistku a dobře udělal! Celkem normální indie-folk najednou chytil šmrnc. Melancholie, kerou jeho zpěv malinko rozbourává, najednou fungovala. Jeho písničky jsou relativně jednoduchý, takže aranže je zvedne o dalších 100% vejš. Byl to velkej zážitek! Myslim, že za ten večer nejlepší interpret.

Melankoholik se pro tentokrát vymódil, což mě potěšilo :c) a jakmile si odpustí zahřívací pivka, všechno zní jak má. Čeština se opět rozezněla sálem a lidi se bavili. Na konci jsem ho při Vypuštenejch Vanách podpořil druhou kytarou. Mohutnější zněj líp :c)

Na set L´RU jsem se nesmírně těšil, ale nakonec to bylo mírný zklamání.. V plný elektrifikovaný podobě maj pořádnej zvuk! Jenže na ten akustickej to moc rozvolnili.. Vlastně to znělo jak jam ve zkušebně.. Nakonec se ukázalo, že vlastně ty písničky (až na výjimky) nejsou zas tak silný.. Krom No Homes a novinky Daylight si stěží nějakou další vybavuju. Splývalo to. Musim říct, že jsem tehdá poprvý viděl hromadně odcházet lidi ze sálu.. z těch asi 50 lidí zbylo v sále kolem deseti..